תכנית הלימודים כוללת למידה תאורטית ומעשית של החיבור בין טיפול אישי וקבוצתי עם תמונות, ביטוי עצמי רגשי דרך הצילום, עבודה קהילתית עם צילום ככלי המאפשר לבטא את הפרט ואת הקהילה כולה דרך חקירת הדימוי המצולם והבנת כוחה של התקשורת הויזואלית.
הקורס מבוסס על התנסות אישית, קבוצתית, ולימוד תיאוריות וטכניקות. בקורס יש מגוון רחב של מנחים, המציעים נקודות מבט שונות בתחום הפוטותרפיה. המפגש עם מגוון המנחים מאפשר לכל תלמיד למצוא את עבודת הפוטותרפיה שאליה הוא מתחבר ואיתה הוא רוצה להמשיך הלאה בחייו במטפל, מחנך, מדריך, מאמן וכל חיבור אחר.
קורס זה יכלול סדרת מפגשים בהם נלמד להיעזר בפעולת הצילום ובתוצר הצילום )תצלום( כדי להכיר את עצמנו, להציב לעצמנו יעדים להשבחה והעצמה, לעשות דברים שטרם עשינו כדי להיות במקום שמעולם לא היינו. הצילום משמר רגע חולף, מאפשר להתבונן היטב בפרטים של הרגע ההוא. סדרת צילומים נותנת אפשרות לבדוק האם יש מרכיב מסויים המופיע ברוב התמונות ומצביע על נושא מעסיק ולא-פתור. צילום לאורך תקופה מזמין אותנו לפגוש את השינויים שחלו בנו, אם אנחנו אוהבים אותם או שמא נסחפנו למקום שאיננו חפצים להיות בו.
נפגוש צילומי ילדות, צילומים משפחתיים, ודיוקן עצמי. צילומים שכבר צולמו וצילומים שנבצע עכשיו. המפגשים ישלבו חוויות ולמידה תיאורטית, ברובד האישי, הקבוצתי והמקצועי-אקדמי. מאמרים רלוונטיים יחולקו לאורך הקורס.
145 שעות אקדמיות
א. פוטותרפיה לרוחב ולעומק – מרצה: ד"ר צביקה תורן
ב. כשהנפש טמונה בתמונה – מרצה: סיגל אדלמן
ג. נראות והשמעת קול באמצעות Photovoice – מרצה: ד"ר רבקה הלל-לביאן
ד. 'פרויקט אישי' לסיכום לימודי פוטותרפיה – מרצה: ד"ר טלי גורלי טוראל
ה. פוטותרפיה ארגונית חינוכית – המרצה: הראל סטנטון
ו. החלטות יצירתיות בצילום כביטוי של אינדיבידואליות – מרצה: גלעד בנארי
ז. צילום ועריכה בסמארטפון – שם המרצה: ירון בן-חורין
ימי רביעי בשעות 17:00-20:30
31 מפגשים ופרוייקט גמר
מועד פתיחה 30.10.2024
למשתתפים שיעמדו בדרישות הקורס תינתן תעודת סיום קורס פוטותרפיה מטעם המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט ומרכז גוף נפש.
300 שח כחלק משכר הלימוד
טלפון/וואטסאפ 03-5495149
* התחילו עכשיו התכתבות וואטסאפ עם הצוות
להתחלת התכתבות בוואטסאפ לחצו כאן
המכללה מציעה מבחר גדול של תכניות לתואר ראשון בחינוך (B.Ed) ותעודת הוראה; הסבת אקדמאים להוראה; תכניות לתואר שני בחינוך ,(M.Ed) שבחלקן מסלול עם תזה, תואר שני ותעודת הוראה לאקדמאים (M.Teach) ; תואר ראשון ותואר שני בחינוך מוסיקלי.