התוכנית מיועדת לעובדים ממקצועות הבריאות, ולמטפלים באמצעות אומנויות עם תואר ראשון העובדים במערכת החינוך יותר משנה (מטפלים פרה־רפואיים).
המקצועות הרלוונטיים: פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת וטיפול באמצעות אומנות (אומנות חזותית, ביבליותרפיה, דרמה, מוזיקה, מחול ותנועה ופסיכודרמה).
העובדים במסגרות לחינוך מיוחד – בתי ספר וגני ילדים; או העובדים בתוכנית השילוב בבתי ספר או גני ילדים לחינוך רגיל (באמצעות המתי"א או במשרה בבית הספר); או העובדים בכיתות לחינוך מיוחד בבתי ספר לחינוך רגיל בכל הגילים ובכל סוגי הפיקוח.
העובדים שנה אחת לפחות טרם תחילת הקורס (תחילת עבודה לא יאוחר מיום 1 בינואר) העובדים בשליש משרד לפחות, ובידיהם טופס הפנייה ללימודים בקורס חתום על ידי מנהלת המתי"א או מנהלת בית ספר לחינוך מיוחד ומפקח/מפקחת על המסגרת.
אישור על סיום הקורס מאפשר קבלת רישיון עבודה ומזכה ב- 60 שעות לפיתוח מקצועי.
סגל התוכנית:
רכזת התוכנית – ד"ר דליה טל, קלינאית תקשורת עם ניסיון רב בעבודה במערכת החינוך ומרצה במוסדות אקדמיים.
סגל התוכנית כולל מרצים עם ותק מקצועי וכן ותק במערכת החינוך, המייצגים את כל המקצועות ושתי פסיכולוגיות חינוכיות עם התמחות ייחודית בהדרכה הורים ובטיפול בבעיות התנהגות.
מטרת התוכנית:
התוכנית נועדה להרחיב ידע, להציג תפיסות טיפוליות וחינוכיות, להקנות כלים ייחודיים לעבודה במערכת החינוך ולפתח זהות מקצועית כמטפלים במרחב החינוכי.
התוכנית מהווה הכשרה נוספת, מסוג ליווי וחניכה בהמשך לחלק הראשון של ליווי וחניכה שהתקיים בשנה הראשונה לעבודה בתוך מסגרות החינוך.
היקף התוכנית:
תוכנית שנתית בהיקף של 90 שעות אקדמיות.
בהתאם להנחיות משרד החינוך חציה יתקיים באופן מקוון (בזום) וחציה בקמפוס לוינסקי. חלק מהשיעורים המקוונים יהיו אסינכרוניים.
יום לימודים אחד בשבוע, יום שלישי בין השעות 17:40-15:00
הלימודים יתחילו בהתאם לשנה האקדמית בקמפוס לוינסקי.
תכנים:
סילבוס מפורט הכולל מספר מפגשים, תאריכים, נושאים ומרצים יישלח לפני תחילת הקורס.
דרכי ההוראה:
המפגשים ישלבו למידת חומר עיוני־תיאורטי עם למידה פעילה של הקבוצה, בדרכים מגוונות, כגון למידת עמיתים, קבוצות שיח, תיאורי מקרה, משחקי תפקידים, סימולציות, מפגשים עם אנשי מקצוע וגורמים רלוונטיים, צפייה בסרטים, הכנת סרטונים ועוד. הלימודים מלווים באתר קורס שבו ימצא כל המידע והחומר הנלמד. חלק מהמפגשים יתקיימו בקבוצה רב־מקצועית של כלל הדיסציפלינות וחלק מהמפגשים יתקיימו בקבוצות נפרדות ומקבילות למקצועות הבריאות ולמטפלים באומנויות, בהתאם לרלוונטיות של התוכן הנלמד.
חובות:
על פי דרישות משרד החינוך מטלות הקורס (עם ציון) כוללות שתי עבודות במהלך הקורס ועבודת סיכום:
ציון עובר בקורס – 75.
חובת הנוכחות בקורס – 80%. חובת השתתפות מלאה במפגש הפתיחה ובמפגש הסיכום שיתקיימו במוסדות הלימוד.
סיום בהצלחה של התוכנית הוא אחד התנאים המאפשרים למטפלים להגיש בקשה לקבלת רישיון קבוע לעבודה כמטפל במערכת החינוך. רישיון זה מאפשר למטפל העסקה כעובד הוראה (ממקצועות הטיפול) מן המניין במערכת החינוך.
עם סיום הקורס יקבל כל אחד מן המשתתפים בקורס טופס 156 המהווה אישור סיום הלימודים בהצלחה, הכולל: ציון (75 ומעלה), אישור נוכחות (80% נוכחות לפחות), וגיליון ציונים. את הטופס יש להעלות לפורטל משרד החינוך.
התוכנית מוכרת ל-60 שעות פיתוח מקצועי.
התוכנית מתקיימת במרכז האקדמי בקמפוס לוינסקי זה שנים רבות ויש לנו ניסיון רב בהפעלתה. שביעות הרצון של משתתפי הקורס בעבר גבוהה מאוד. בשנה שעברה כ־90% מהלומדים הביעו שביעות רצון גבוהה ביותר.
החזון שלנו במרכז האקדמי הוא לענות על דרישות מערכת החינוך בד בבד עם מענה לצורכי הלומדים. הלימודים מתקיימים באווירה נעימה, נינוחה וקשובה ללומדים. נגישות גבוהה לכל הסגל באמצעות קבוצת וטסאפ, מיילים, אתר הקורס ובטלפון.
קמפוס לוינסקי, שבו מתקיימים הלימודים, נמצא בצפון תל־אביב במיקום נגיש מבחינת תחבורה ציבורית ויש בו חנייה בשפע.
הלומדים בתוכנית זכאים ליהנות מכל השירותים המוצעים בקמפוס, לרבות שימוש בספרייה, בחדרי הסימולציה ועוד.
350 ₪ דמי הרשמה (תעריף אחיד שנקבע על ידי משרד החינוך לכל מוסדות הלימוד).
ההרשמה תתקיים בקמפוס לוינסקי בין יוני לתחילת ספטמבר.
אפשר ליצור קשר עם ד"ר דליה טל, רכזת התוכנית, במייל: Dalia.Tal@l-w.ac.il
• תואר ראשון
• תעודת מקצוע ממשרד הבריאות במקצועות ריפוי בעיסוק, הפרעות בתקשורת ופיזיותרפיה.
• ותק של שנה במערכת החינוך.
• בעת הלימודים על המטפל להיות מועסק בפועל במערכת החינוך בשנה השנייה.
אוקטובר
המכללה מציעה מבחר גדול של תכניות לתואר ראשון בחינוך (B.Ed) ותעודת הוראה; הסבת אקדמאים להוראה; תכניות לתואר שני בחינוך ,(M.Ed) שבחלקן מסלול עם תזה, תואר שני ותעודת הוראה לאקדמאים (M.Teach) ; תואר ראשון ותואר שני בחינוך מוסיקלי.