מדי שבוע יוצאים הסטודנטים הלומדים בשנה א' בתוכנית המצוינות רג"ב (ראש גדול בהוראה) במכללת לוינסקי לחינוך להתנסות מעשית בקריית החינוך מקיף עירוני ז' ביפו. אוכלוסיית בית הספר היא הטרוגנית, מאופיינת ברב-תרבותיות וכוללת תלמידים יהודים וערבים (מוסלמים ונוצרים).
הסטודנטים בתוכנית המצוינות רג"ב פועלים בחטיבת הביניים ובתיכון במסגרת מרכז למידה 'תלמים' – מרכז פעילות אחר צוהריים שמטרתו להוות מרחב בטוח, מעניין, מעשיר, מחדש, מלמד ומהנה עבור אותם תלמידים שנסיבות חייהם לא מאפשרות להם מרחב כזה מחוץ לבית הספר.
כל סטודנט מצוות לתלמיד בבית הספר. היות שהכיתות הן הטרוגניות וכל תלמיד הוא עולם ומלואו שלעיתים נבלע בתוך כיתה גדולה, הוחלט שמהות החיבור בין הסטודנטים לבין תלמידי בית הספר יעוגן ביצירת קשר אישי משמעותי מתוך הנחה שעניין ומוטיבציה אישית מעודדים לשינויים אישיים, קוגניטיביים וחברתיים.
במהלך המפגשים הסטודנטים מכינים עצמם לקראת כל שיעור כך שהקשר האישי נבנה בהדרגתיות. באמצעות ניהול יומן רפלקטיבי משתפרת התקשורת עם התלמידים מפגישה לפגישה. הסטודנטים אף משתפים אחד את השני במערכי המפגשים ונעזרים זה בזה כדי ליצור המפגשים מעשירים ומשמעותיים לתלמידים.
מערכי המפגשים נותנים מענה לתכני הלימוד, אך גם להיבטים האישיים של התלמידים וזאת במטרה לחזק את הקשר האישי עימם. לדוגמה, יצירת תאריכון של החגים הנוצריים באמצעות כרטיסיות על חג המולד, שאפשרו לסטודנטים להכיר יותר לעומק את התלמיד ולהתעניין באמונתו הדתית. באופן זה חש התלמיד שהרקע האישי שלו מעורר בסטודנטים עניין, וכך מתחזק הקשר האישי עימו. דוגמה נוספת היא פיתוח של תחביב משותף כגון צילום, כתיבה, משחקי קופסה ועוד. ישנן דרכים שונות ורבות ליצירת מפגש משמעותי ולכל סטודנט יד חופשית בבחירת הדרך ליצירת מפגש כזה.
מהמפגשים של הסטודנטים עם התלמידים ניכרת השפעתו של הקשר האישי והצורך של התלמידים בקשר מסוג זה כאשר הם משתפים את הסטודנטים בחייהם האישיים. התלמידים יוצאים מהמפגשים הללו עם ידע ותרגול בתחום הלימודי לצד חוויות, ערכים וחברות משמעותית.