מתי סיימת את הלימודים? בשנת 2015 סיימתי את התוכנית לתואר ראשון בחינוך לבית הספר היסודי בהתמחות טבע במכללת לוינסקי לחינוך.
ספרי קצת על עצמך: אני בת 35, אמא לשתי בנות ועוסקת בחיבור שבין אוכל, אנשים ורגש. בעברי עבדתי כטבחית ומנהלת מטבח. בגיל 28 החלטתי לעשות תואר ראשון בחינוך במכללת לוינסקי לחינוך במטרה לקדם תהליכים שאני מאמינה בהם במערכת החינוך.
במה את עוסקת כיום? התחלתי את דרכי המקצועית כמורה של נערות בסיכון בהוסטל, וכיום אני חונכת ומורה לבישול בבית החינוך הדמוקרטי ביבנה.
איך היו הלימודים במכללה? למדתי בהתמחות טבע לבית הספר היסודי – ההתמחות הכי שווה שיש 🙂 היו לי מרצים מעולים, מעוררי חשיבה ולמדתי עם סטודנטים מעולים. הכרתי אנשים עם חזון חינוכי ועם הרבה נתינה ואמונה. הלימודים אפשרו לי מרחב גדול של מחשבה בנוגע למקום הייחודי שלי בשדה החינוכי.
ספרי על החיבור בין חינוך לבישול: כשמכניסים חוויה של בישול לתוך כיתה, אנחנו מאפשרים לתלמידים להגביר עצמאות, תחושת מסוגלות עצמית, שיתוף פעולה וגם מכניסים המון כיף ויציאה מתוך שגרה של ספרים ומחברות. על הדרך אפשר גם לחבר את הילדים לערכים ולתת גם להם רגע להתבונן על עצמם לאורך השנה.
אני מאמינה שהלמידה הטובה ביותר נרכשת דרך עשייה, במיוחד אם יש בהמשך חשיבה על העשייה, תהליך רפלקטיבי. בישול הוא תהליך שלם. אפשר להתחיל משהו ולסיים אותו באותו השיעור. יש בבישול חשיבה מקדימה ותכנון – מה אני עומד להכין? איך אני אכין את זה? למה אני זקוק כדי להכין את זה?
הפידבק הוא התוצר הבישולי. אתה לא צריך שמישהו יעמוד וימחא לך כפיים. ניתן להכיר ילדים היכרות עמוקה על ידי כך שהמורה רואה את הילדים בסיטואציות נוספות, היא יכולה להעריך אותם על סמך כישורים נוספים שלהם.
מתוך ערוץ היוטיוב של מטח המרכז לטכנולוגיה חינוכית – "מורים מעבירים את זה הלאה"