שירה ישראל היא מוסמכת התוכנית לתואר שני בהוראה M.Teach לבית הספר העל-יסודי במכללת לוינסקי לחינוך, וכיום מנהלת את בית הספר היסודי הממלכתי-דתי "אחיה" באבני חפץ. עם כניסתה לתפקיד ניהול בית הספר יזמה שירה פרויקט ייחודי של כיתה פעילה, שבמסגרתו מתקיימת למידה במרחב המאפשר תנועה במסגרת כיתה רגילה.
מודל הכיתה הפעילה: מדובר בפיילוט חדש וייחודי שבמסגרתו תלמידים לומדים מקצועות ליבה (מתמטיקה ואנגלית) בתנועה בשלושה מצבים שונים: כיסא שעליו מורכב שולחן ודוושות, כיסאות המאפשרים תזוזה וישיבה זקופה ושולחנות המתכווננים גם למצב עמידה. מחזיק תיק החינוך ביישוב אבני חפץ נרתם לגיוס כל המשאבים מהמועצה ומהיישוב לרכישה של הציוד ולהסבה של כיתה ללמידה פעילה מותאמת. מקור ההשראה ליוזמה הוא פרויקטים דומים שנעשו בארצות הברית ומחקרים בתחום, שמהם עלה שלמידה בתנועה תורמת להישגים מעצם הגברת המוטיבציה ושחרור ההורמון דופמין, שמופרש בעת תנועה. התלמידים הביעו התלהבות ושמחה לנוכח האפשרות של למידה בתנועה. הפיילוט ילווה במחקר חלוצי בשיתוף עם שירי רוזנברג, ראש החוג לאנגלית וד"ר גליה סמו, ראש התוכנית לתואר ראשון בחינוך לבית הספר העל-יסודי במכללת לוינסקי לחינוך.
הבחירה במקצוע ההוראה: לכל אורך חיי הבוגרים עסקתי בתחום הנחייה וההוראה. התחלתי בתפקיד מנחה לתקשורת למבוגרים בקריה האקדמית אונו, והיה זה אך טבעי שאפנה לתחום ההוראה. בעבודה בתחום ההוראה אני מוצאת סיפוק רב וחשה בהוקרה שמגלים ההורים, התלמידים והצוות החינוכי שאיתו אני עובדת.
המודל החינוכי: חשוב להיות מותאמים למאה ה-21. למשל, רוב העבודה שלי בכיתה נעשית בשילוב של מודלים חדשניים (דוגמת מודל הכיתה הפעילה). כמו כן, חשוב לקשר את תחומי הדעת השונים לעולמם של הילדים ולמגוון תחומים נוספים. טיפוח קשר אישי עם הצוות, עם התלמידים ועם ההורים הוא הכרחי וחשוב לעבודה בתחום ההוראה.
המודל הנכון לניהול בית ספר: מודל משולב המבוסס על הדדיות והצבת גבולות ברורים שיוצרים ביטחון אישי וחוסן. אסור לחשוש מהצבת יעדים ומהגשמת חלומות, גם כשנראה שהם בלתי ניתנים למימוש בגלל תקציב או כוח אדם. כשיש רצון ומוטיבציה הכול מסתדר. והכי חשוב הרבה אהבה.
המודל הנכון לעבודה עם ילדים: שיח ישיר וכן ואהבה ללא תנאים.
המודל הנכון לעבודה עם הורים: יש להגדיר להורים את תפקידם במסגרת הבית ספרית, לשמור על קשר שוטף איתם, תוך הבנה שמוקד העשייה הוא התלמידים והמורים.
מה למדת במכללת לוינסקי לחינוך? למדתי תואר שני בהוראה M.Teach לבית הספר העל-יסודי וכיום אני לומדת במכללה לתעודת הרחבת הסמכה באנגלית לבית הספר העל-יסודי.
תארי חוויות מהלימודים במכללה: הלמידה במכללה היא אחרת ושונה. היא מותאמת חווייתית לאתגרי המאה ה-21. היו לי מרצים מקצועיים עם יחסי אנוש מעולים ששלטו בתחום הידע, אנשי מקצוע יצירתיים, והלמידה הייתה חווייתית. בעיקר זכור לי הקשר האישי עם המרצים והמרצות, השיח בגובה העיניים והרצון ללוות ולסייע מכל הלב. כל אלה נשארו איתי זמן רב אחרי שהלימודים נגמרו ותמיד ארצה לחזור וללמוד במכללת לוינסקי לחינוך.
תוכניות לעתיד: להמשיך להתפתח בתחום החינוך, להתנדב במד"א וכמובן לצאת למחקר דוקטורט סביב נושא הכיתה הפעילה בארץ.
מסר לפרחי ההוראה: לא להרים ידיים מהבירוקרטיה ולשאוף גבוה ולחלום. המשפט "אני ואתה נשנה את העולם" מתאים ביותר לעולם החינוך וההוראה, כל אחד יכול להשפיע וליצור שינוי בתחום ובמרחב הכיתה ובית הספר.