במסגרת ההתנסות הייחודית של סטודנטים הלומדים בשנה ב' בתוכנית המצוינות רג"ב (ראש גדול בהוראה) במכללת לוינסקי לחינוך הם מגיעים במהלך שנת הלימודים לשמונה מפגשים משותפים בקמפוס 'ביאליק-רוגוזין' בתל אביב.
הקמפוס פועל בדרום תל-אביב ומונה כ-1300 תלמידים הלומדים בחטיבה הצעירה בחטיבת החינוך היסודי ובחטיבת החינוך העל-יסודי. אוכלוסיית בית הספר כוללת תלמידים מקשת רחבה של קהילות תרבות (לאומיות, אתניות ודתיות): ילדי ישראלים ותיקים, ילדי ערבים ישראלים, ילדי עולים חדשים, ילדי מהגרי עבודה שקיבלו אזרחות, ילדים של מהגרי עבודה המיועדים לגירוש, ילדי סייענים וילדי פליטים.
המורים וההנהלה ב'ביאליק-רוגוזין' עובדים בתחושת ייעוד וחלוציות כדי להבטיח לכל תלמידי הקמפוס את הזכות וההזדמנות לחינוך איכותי ושוויוני, חינוך שבמסגרתו משמש הקמפוס כעוגן מרכזי בחיי התלמידים. חינוך זה מאפשר להם את מרחב האפשרויות לפיתוח הפוטנציאל האישי, פותח בפניהם הזדמנויות לרכישת השכלה וכישורי חיים ומכשיר ומעצים אותם לקראת השתלבות מוצלחת ופורייה בתחומי החברה, ההשכלה, התרבות, הטכנולוגיה, התעסוקה, ומימוש הזכויות והחובות האזרחיות.
המאפיינים החברתיים והתרבותיים הייחודיים של הקמפוס מציבים אתגרים חינוכיים חסרי תקדים. אתגרים אלה היוו את הסיבה העיקרית לבחירת הקמפוס כמקום להתנסות ייחודית מעוררת השראה לסטודנטים בתוכנית המצוינות רג"ב.
תוכנית המצוינות רג"ב מיועדת לסטודנטים בעלי נתונים גבוהים שיש להם חזון חינוכי ושואפים להשפיע על עתיד החינוך, המדינה והחברה. התוכנית פועלת בשיתוף עם משרד החינוך ומכשירה סטודנטים להיות מנהיגים מפלסי דרך במערכת החינוך, בעלי אומץ לשאול שאלות, לערער על הנחות יסוד, לפרוץ גבולות, ליזום ולחדש. ההתנסות הייחודית בקמפוס 'ביאליק-רוגוזין' מאפשרת להם הזדמנויות מצוינות להיחשף לדרכי פעולה ולהתמודדות ערכית וחינוכית אחרת.
כבר בכניסה לקמפוס אפשר להבחין בשלט שעליו הכיתוב: "די לגזענות, עת לסובלנות". כחלק מהפעילות הייחודית בבית הספר, מפעילים תלמידי כיתות ה' בבית הספר תוכנית הנקראת 'סלפי', שמטרתה בחינת הזהות האישית, המשפחתית והלאומית. הסטודנטים מפעילים בבית הספר תוכנית הקשורה בבחינת זהויות התלמידים, זאת באמצעות כתיבת ספר אישי או קבוצתי. כל זוג סטודנטים מצוות לקבוצה של עד עשרה תלמידים משכבת כיתות ה'. הקבוצות הן הטרוגניות וכוללות תלמידים מכל השכבה. באופן זה מתאפשר לתלמידים להכיר חברים נוספים מהשכבה וללמוד איתם.
במפגשים עם התלמידים נדרשים הסטודנטים לחשוב באופן מקורי, רלוונטי ומעורר סקרנות כדי לייצר ספר שעלילתו מעולמם הדמיוני, האישי והחוויתי של התלמידים. מפגשים אלה נערכים באופן אישי ואינטימי יותר ובסביבות למידה שונות. התלמידים מצידם נדרשים לחשוב, לדבר, לדמיין, לשתף את הסטודנטים ברגשות, לבחור איזה סיפור לספר וכמובן לכתוב. המטרה הסופית היא לעבד את העלילה שגובשה יחדיו לסיפור המלווה באיורים רלוונטיים של התלמידים ובכריכה מתאימה. ממפגשים אלה עולה כי מאחורי כל סיפור עם עלילה דמיונית או ריאלית מסתתרת גם חוויה אישית ומרגשת של התלמיד, דבר המוביל לקרבה רבה בין הסטודנטים לבין התלמידים ולגילויים של רגישות אנושית, אמפתיה וסובלנות, שבלמידה סטנדרטית אינם מתרחשים בדרך כלל.
הסיפוק ההדדי מההתנסות הייחודית ב'ביאליק-רוגוזין' הוא עצום ולא נלמד בבתי ספר אחרים. הסטודנטים חשים כי ככל שהם מעניקים לתלמידים כך הם זוכים לקבל בחזרה ואף יותר.
אנו ממליצים לכם הסטודנטים, נסו, חפשו וגלו עוד בתי ספר המעוררים השראה לחינוך, כדי שתחוו הצלחות גדולות וגם הצלחות קטנות ומשמעותיות עם התלמידים.