בתאריך 31.10.2017 יצאו הסטודנטים הלומדים בקורס 'פיתוח מנהיגות חינוכית' בתוכנית המצוינות רג"ב לסיור לימודי בכפר הנוער "עיינות". תוכנית המצוינות רג"ב (ראש גדול בהוראה), מיועדת לסטודנטים בעלי נתונים גבוהים שיש להם חזון חינוכי ושואפים להשפיע על עתיד החינוך, המדינה והחברה. התוכנית פועלת בשיתוף עם משרד החינוך ומכשירה סטודנטים להיות מנהיגים מפלסי דרך במערכת החינוך, בעלי אומץ לשאול שאלות, לערער על הנחות יסוד, לפרוץ גבולות, ליזום ולחדש.
בתחילת הביקור ערכו התלמידים מכפר הנוער סיור הכרות לסטודנטים מהמכללה. כפר הנוער "עיינות" הוקם בשנת 1930 כ"משק פועלות" ועם השנים הוסב לבית ספר חקלאי. כיום הוא משמש מרכז חינוכי, ערכי, לימודי ותרבותי שחרט על דגלו ערכי סובלנות, שוויוניות, ביטחון ומוגנות, וכן אחריות הדדית ומעורבות חברתית. הכפר מחנך את תלמידיו לחדשנות וייחודיות מתוך קשר לעולם הרחב וראייה עתידית וכן להתפתחות אישית, לחיזוק הדימוי העצמי ולמימוש הפוטנציאל הטמון בכל אחד מהחניכים. במהלך הסיור הסבירו התלמידים בפירוט רב על שגרת יום הלימודים בכפר, על הפעילות החברתית ועל פעילויות העשרה נוספות.
האינטראקציה של הסטודנטים עם החניכים בכפר הנוער הייתה ישירה, מיידית ומיוחדת, וכזאת שלא רואים בכל בית ספר. החניכים ליוו אותם במשך היום, והותירו בהם את התחושה כי הם אכן זכו לחינוך מסוג ייחודי. הם הביעו הערכה גדולה לכפר ובעיקר לצוות החינוכי המלווה אותם. לאורך כל הסיור נשמעו מצד התלמידים ביטויים כמו "יחס חם", "משפחה", "בחירה ולא חובה" שהעידו על הקשר האישי המתהווה בין התלמידים לצוות החינוכי ועל ההנעה של התלמידים לחשיבה חיובית ולהגברת המוטיבציה ללמידה ולהשפעה חיובית על החברה.
לאחר סיור ההכרות התכנסו הסטודנטים והתלמידים להרצאתו של ד"ר דוד סנש בנושא "חוויות מעצבות בחייה של חנה סנש". ההרצאה המרתקת מפי אחיינה של חנה סנש, עסקה בחזון השובר מוסכמות שכיחות ובחלום שנרקם ומייצר מציאות. בהרצאה נחשפו הסטודנטים והתלמידים לצדדים חדשים בסיפורה של הלוחמת והמשוררת חנה סנש, לציוני דרך בחייה, ולאופן שבו באה לידי ביטוי המנהיגות האמיצה שלה בהחלטות שקיבלה במהלך חייה.
בחלק שחתם את היום, התכנסו כולם, סטודנטים ותלמידים, למעגלי שיח משותפים במרחב הפתוח של בית הספר, כשהנושא "מהי מנהיגות" ניצב במרכזם.. התלמידים הציגו בגרות יוצאת דופן ושאלו שאלות חשובות, התעניינו והביעו את דעותיהם האישיות. כל קבוצה הציגה באופן מקורי ויצירתי את תובנותיה המרכזיות בנוגע לשאלה מהי מנהיגות.
הסיור הלימודי עורר שאלות הקשורות בפעילות כפר הנוער. בחסות המרחבים הפתוחים והיופי הגדול, מוענקת לתלמידים עצמאות רבה ועליהם ליישמה באופן בוגר ואחראי. למדנו כי כפר הנוער החקלאי "עיינות" מאמין בתלמידיו ומעניק לכל אחת ואחד הזדמנויות ייחודיות ללמוד ולהתחנך על פי התפיסה החינוכית המוצגת בחזון בית הספר, לפיו "כל מה שילד צריך הוא מבוגר אחד שיאמין בו" (הרב שלמה קרליבך).
כמתכשרים להוראה בתוכנית המצוינות במכללת לוינסקי לחינוך נחשפים הסטודנטים כל העת לתאוריות חדשניות בחינוך, כאשר הספקנות האקדמית מלווה אותם בכל הכרות עם רעיון או גישה חינוכית. הסיור הלימודי העניק לסטודנטים יכולת מעמיקה לענות על השאלה "איך אפשר לחנך אחרת".