תואר שני בחינוך מיוחד

בחינוך המיוחד לא רק המורים מיוחדים, אלא גם התלמידים שלהם

על רקע העלייה באבחון של ילדים עם צרכים מיוחדים עולה הצורך במורים שיובילו צוותים ותהליכים בחינוך המיוחד. אם חשוב לכם לעודד כל תלמיד ולהיות חלק מיצירת שוויון הזדמנויות בחינוך ובחברה ובמקביל להוביל שינויים במערכת החינוך – תוכנית חדשה לתואר שני בחינוך מיוחד במכללת לוינסקי לחינוך תסמיך אתכם בתחום. התוכנית מיועדת לעוסקים בחינוך המיוחד או במקצועות מתחומים דומים.

 

בשנים האחרונות גוברת ההבנה שלילדים שונים צרכים שונים. עקב כך חל שיפור ביכולת לאבחן ילדים כאלה ולהתאים להם מסגרות חינוכיות שתאפשרנה התאמה טובה וסביבה מכילה עבורם. מגמה זו הולידה צורך לפתח במכללת לוינסקי תוכנית חדשה להתמחות ייחודית בחינוך המיוחד.

 

"אל התואר השני בחינוך המיוחד מגיעים מורים, שעובדים עם אוכלוסיות אשר להן צרכים מיוחדים, ואשר מבקשים להרחיב את ידיעותיהם ולקבל כלים חדשים ועדכניים בתחום זה", אומרת ד"ר רבקה הלל-לביאן, ראש התוכנית במכללת לוינסקי. לדבריה, התואר מעניק לא רק הכשרה והתמודדות טובה יותר עם מצבים של תלמידים עם צרכים מיוחדים, אלא גם מתגמל את בוגריו בקידום מקצועי ועלייה בשכר. יתר על כן, התואר מאפשר לגשת למכרזים המיועדים למשרות ולתפקידים של מנהיגים חינוכיים ומובילי צוותים בתחום החינוך המיוחד.
תואר שני בחינוך מיוחד
   תוכנית חדשה לתואר שני בחינוך מיוחד. צילום: שחף הבר

 

משפיעים על מערכת החינוך מבפנים
בחינוך המיוחד לא רק התלמידים מיוחדים, אלא גם המורים שלהם: אנשי חינוך חדורי אידיאולוגיה הרוצים להשפיע על תפיסת עולם חברתית אשר לפיה האדם עם הצרכים המיוחדים הוא ככל האדם. למי שרוצה לעסוק בתחום זה, חשוב להעניק לתלמידים סביבה אנושית מכבדת ולאפשר להם מימוש עצמי כמו ליתר התלמידים. לכן התואר השני בחינוך המיוחד נועד בדיוק בשבילם – גם מרחיב את הידע וגם מאפשר להשפיע על הילדים, על הוריהם, על מערכת החינוך ועל החברה הישראלית.
"התואר השני מתמקד בהתפתחויות ובשינויים תפיסתיים ומעשיים בחינוך המיוחד ובחינוך הרגיל במטרה לשלב את התלמידים עם הצרכים המיוחדים בקהילה ולשפר את איכות חייהם, וזאת בליווי ובתמיכה הנדרשים להם. בסיום התואר יוכלו המוסמכים להשפיע על מערכת החינוך מבפנים, לסייע למאות התלמידים האלה להשתלב בחברה בצורה מיטבית ולהוביל צוות רב-מקצועי: אנשי חינוך, סיוע וטיפול", מסבירה ד"ר הלל-לביאן.

 

נוסף על העניין והסיפוק האישי בעבודה מסוג זה, ככל שהביקוש לתחום זה עולה, הולכות ומתרבות גם אפשרויות התעסוקה עבור מוסמכי התואר השני בחינוך המיוחד. בוגריו משתלבים בבתי ספר, בחינוך הבלתי פורמלי, בעמותות, בבתי חולים ועוד.

 

הנגשה וחידושים טכנולוגיים

חוק החינוך הממלכתי בישראל מדגיש את מחויבותם של אנשי החינוך "לפתח את אישיות הילד והילדה, את יצירתיותם ואת כישרונותיהם השונים,למיצוי מלוא יכולתם כבני אדם החיים חיים של איכות ושל משמעות". אין ספק שהאתגר העומד לפני המורים בחינוך המיוחד הוא משמעותי וגדול אף יותר. משום כך, מבנה תוכנית הלימודים לתואר השני בחינוך המיוחד במכללת לוינסקי כולל חקר מתקדם בחינוך, הנגשה והתאמות לימודיות חברתיות וסביבתיות, חידושים טכנולוגיים בחקר המוח, התערבות לימודית ורגשית בחינוך המיוחד וכן נושאים הקשורים ליישום חוק החינוך המיוחד ותוכנית השילוב של תלמידים עם צרכים מיוחדים בכיתות רגילות.
הפילוסוף והפסיכולוג האמריקאי ג'ון דיואי אמר שחינוך איננו הכנה לחיים, אלא הוא החיים עצמם. אם אתם מורים שרואים בעבודתכם שליחות, רוצים להשפיע על מערכת החינוך והחברה בישראל ולגרום לשינוי משמעותי בחייהם של מאות ילדים עם צרכים מיוחדים – התוכנית הזו בדיוק בשבילכם.

 

תואר שני בחינוך מיוחד

אפשרויות התעסוקה הולכות ומתרבות עבור מוסמכי התואר השני בחינוך המיוחד. צילום: שחף הבר

אולי יעניין אותך לקרוא גם על:

תעודת הוראה

תואר ראשון בחינוך

תואר שני בחינוך