לוגו גלי צהל

ריאיון עם ד"ר יעל קמחי בגלי צה"ל בנושא השינוי במערכת החינוך בעקבות התיקון לחוק החינוך המיוחד

ד"ר יעל קמחי התראיינה בגלי צה"ל על ההכנות לקראת השינויים הצפויים במערכת החינוך בעקבות התיקון לחוק החינוך המיוחד.
"בהמשך להצעת החוק החדשה, מכללת לוינסקי לחינוך, פעלה למציאת פתרון לנושא, והיא יזמה קורס ייחודי, שיסייע לצוותים החינוכיים לעתיד, להגיע ערוכים לכיתה, באופן שכן יאפשר לכלל התלמידים ליהנות, ולהרוויח מהחינוך המשנה הזה.
כן, אז רק נגיד רינו, שהקורס הזה שיהיה ערכו שתי נקודות אקדמיות, יעברו כל הסטודנטם במכללה, בשנת הלימודים הבאה."

 

תמלול:

רינו צרור: אנחנו עם מיכל צ'ין, כתבתנו לענייני חינוך, צהריים טובים, מיכל.
מיכל צ'ין: כן, שלום, צהריים טובים רינו, אז בימים האחרונים אנחנו מדווחים כאן על התיקון לחוק החינוך המיוחד שעבר לקריאה שניה ושלישית בוועדת החינוך בכנסת, וצפויה לעלות לאישור במליאה בשבוע הבא. הרפורמה שיזם משרד החינוך צפויה לעודד שילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים בתוך מערכת החינוך הרגילה, אבל ביקורות קשות עלו כלפי היכולת של המערכת להכיל את אותם תלמידים, ללא תקציבים הולמים. כעת אנחנו חושפים כאן את אחד הצעדים שכבר נעשים בשטח לקראת התמודדות עם המהלך המורכב הזה, במ כללת לוינסקי לחינוך, משיקים בימים אלה קורס חובה חדש,
רינו: צעדים של המכללה, לא של משרד החינוך.
מיכל: כן, כן, אני מדברת על צעדים של המערכת כולה, הרי המורים שמגיעים בסופו של דבר למערכת החינוך, יוצאים מהמכללות לחינוך, אז המכללות לחינוך תמיד, איכשהוא משולבות בתוך רפורמות, במיוחד בסדר גודל כזה. אז שם במכללה…
רינו: אוקיי. זאת אומרת שלוינסקי הולכת עם הצעד של משרד החינוך, זה מה שאת אומרת לי בעצם?
מיכל: כן ולא. הצעד הזה הוא בעצם כדי למנוע את הנזק שיכול להיגרם מהרפורמה הזאת במערכת החינוך, הרי בתוך התוכנית הזאת…
רינו: זאת אומרת שבלוינסקי יתחילו להכשיר את המורים החדשים גם לחינוך משולב?
מיכל: נכון, לחינוך מיוחד. כל המהות של התוכנית הזאת, זה מתן כלים לצוותים החינוכיים, לקראת שילוב ילדי החינוך המיוחד בכיתות הרגילות, בואו נשמע את רקטור המכללה, ד"ר יעל קמחי: בהמשך להצעת החוק החדשה, מכללת לוינסקי לחינוך, פעלה למציאת פתרון לנושא, והיא יזמה קורס ייחודי, שיסייע לצוותים החינוכיים לעתיד, להגיע ערוכים לכיתה, באופן שכן יאפשר לכלל התלמידים ליהנות, ולהרוויח מהחינוך המשנה הזה.
כן, אז רק נגיד רינו, שהקורס הזה שיהיה ערכו שתי נקודות אקדמיות, יעברו כל הסטודנטם במכללה, בשנת הלימודים הבאה.
רינו: כולם,
מיכל: כולם.
רינו: בלי יוצא מן הכלל,
מיכל: בלי יוצא מן הכלל. כל מי שמגיע למכללת לוינסקי בכל תואר שהוא, ילמד אותו, במהלך התוכנית ילמדו כלים שונים לשילוב, להתמודדות עם ההורים, הן של ילדי החינוך המיוחד, וגם של ילדי החינוך הרגיל, בכיתה המשולבת, הרי ההתמודדות היא הדדית, גם של התלמידים המשולבים, וגם של התלמידים שכבר קיימים בכיתה.
רינו: ככל שאת מזהה, מיכל, ההתנגדות של ההורים לסידור הזה, אני לפחות מרגיש שהיא מתעצמת והולכת, האם הולכים פה לאיזשהוא פתרון בין ההורים לבין משרד החינוך, בין ההורים המתנגדים?
מיכל: רינו, אני אגיד לך, פתרון לא נראה באופק, המשרד די נחוש בדעתו להעביר את הרפורמה הזאת כמו שהיא, גם כרגע היא עברה קריאה שניה ושלישית, אין עוד אפשרות לשנות את נוסח החוק. מה שההורים כן אומרים, זה אם החוק הזה יעבור בשבוע הבא במליאה, אנחנו נפנה לבג"צ, לא ניתן שהחוק הזה יגיע לכיתות של הילדים שלנו.
רינו: והם נחושים מאד, אני שמעתי אותם אתמול, שוחחו איתי לא מעט גם כועסים, אבל בעיקר נחושים.
מיכל: נכון מאד, נכון מאד.
רינו: מיכל צין, כתבתנו לענייני חינוך, תודה רבה.
מיכל: תודה.