14.03.2018
יום רביעי
קמפוס תל אביב

פורום חדשנות בהוראה: "יוצרים שינוי" –  השפעת תהליך של חשיבה מעצבת על תחושת המסוגלות של ילדים ונוער I רותי סובל לוטנברג, מנהלת פדגוגית של תוכנית "יוצרים שינוי"

15:00-13:30 בחדר 122

"יוצרים שינוי" – השפעת תהליך של חשיבה מעצבת על תחושת המסוגלות אצל ילדים ונוער

מרצה: רותי סובל לוטנברג, מנהלת פדגוגית, תוכנית "יוצרים שינוי" ישראל

"יוצרים שינוי" היא תוכנית חינוכית בין-לאומית הפועלת ב-65 מדינות ברחבי העולם, במטרה להעצים ילדים ונוער להאמין ביכולתם ליצור שינוי חיובי בנושאים הנוגעים לליבם ורלוונטיים לחייהם. בתהליך של ״חשיבה מעצבת" (Design Thinking), המבוסס על כישוריהם וחזקותיהם, התלמידים יוצרים יוזמות חברתיות וקהילתיות במגוון רחב של תחומים.

"חשיבה מעצבת" היא מתודולוגיה הלקוחה מעולם העיצוב ומאפשרת לאנשים שאינם מגיעים מעולם זה לחשוב ולעבוד כמו מעצבים ולמצוא פתרונות לבעיות. זהו תהליך חשיבה יצירתי אשר עוזר לפתח רעיונות, לפתור בעיות מורכבות, ולייצר ערך מוסף מנקודת מבטו של המשתמש. "יוצרים שינוי", מתבססת על מתודולוגיה זו ומשליכה אותה על עולם החינוך ככלי לילדים לפתרון בעיות וליצירת שינוי בעולם. המאפיינים הייחודיים של אמפתיה, יצירתיות, חשיבה מסתעפת ומתכנסת ולמידה מתוך עשייה, יוצרים פלטפורמה פשוטה, מעשית ופורה ללמידה משמעותית.

הילדים חווים חוויית הצלחה ולמידה תוך הובלת תהליך ויצירת שינוי בנושאים שרלוונטיים להם ולחייהם, תהליך שמטפח את דימויים העצמי ונותן ביטוי ליצירתיות ולכישורים הטמונים בהם.

מאות אלפי ילדים בארץ ובעולם מעידים על עצמם כי הם ״יכולים״ בעקבות התנסותם בתוכנית ״יוצרים שינוי״. מספר הולך וגובר של מנהלים ומורים מזהים את הערך הטמון בפדגוגיה של "יוצרים שינוי" ומאמצים אותה לא רק כפעילות חברתית של התלמידים אלא בהוראה שלהם בכלל.

ההרצאה תחשוף את עקרונות הגישה של "יוצרים שינוי" ואת תרומתה ללמידה משמעותית.

תמונה של יוצרים שינוי

התמונה באדיבות "יוצרים שינוי"

להוספת האירוע ליומן
iCal