27.07.2016
יום רביעי
23:59-00:00
רחבת האודיטוריום

כשהבובה פוגשת ספר והספר פוגש צילום


תערוכת אמנות
מחווה לדינה הופמן ולזהבה אדלסבורג
אוצר התערוכה: ד״ר חוסני אלח׳טיב שחאדה, ראש החוג לאמנות

תערוכה זו נוצרה כמחווה למרצות האמניות – דינה הופמן וזהבה אדלסבורג – לרגל פרישתן לגמלאות. בתערוכה מוצגות עבודות פרי יצירתן של סטודנטיות מהחוג לאמנות במכללת לוינסקי שלמדו אצל דינה וזהבה. בשנות פעילותיהן הרבות במכללה העניקו מרצות אהובות אלה לסטודנטיות ולסטודנטים ידע באמנות, חופש מחשבתי, פיתוח היצירתיות, הקשבה ואין קץ אהבה למקצוע.

נושאי התערוכה

״ספר יוצא לחיים״ בהנחיית דינה הופמן

עבודות של סטודנטיות משנה א במסגרת הקורס "הבעה ויצירה בחומרים עם ילדים". בקורס זה הסטודנטיות מתמודדות עם פיתוח השפה החזותית ומתלבטות בהיבטים שונים המתייחסים לנושא, תוך חשיפתן ליצירות אמנות הרלוונטיות לנושאי הלימוד שלהן. בתרגיל המוצג השתמשו הסטודנטיות בספר כנקודת מוצא לעבודתן בהתייחסויות שונות, הן מבחינה רעיונית הן מבחינה חומרית. כדי להביע מסר סמוי או גלוי חלקן השתמשו בפורמט של הספר, חלקן השתמשו בחומריות של הפורמט, אחרות הבליטו היבטים ייחודיים השייכים לפורמט ועוד.

בין השאר, עולות שאלות הקשורות למושג ה"ready made" ולעניין המותר והאסור בשימוש בפורמט זה. הספר בעבודותיהן של הסטודנטיות "יוצא לחיים חדשים", ומצטרף למסורת ארוכת שנים בעבודותיהם של אמנים שבוחרים בספר כנקודת מוצא לעבודתם.

"השתקפויות" בהנחיית זהבה אדלסבורג

עבודות צילום של סטודנטיות משנה ב. הסטודנטיות צילמו עבודה תלת-ממדית שהן יצרו, או חפץ מוכן שבו בחרו – באופנים ייחודיים שהעניקו לאובייקט המצולם משמעות חדשה.

התמונות הן פרי משחק בזוויות ראייה שונות, תנאי תאורה מגוונים, לרוב טבעיים, כגון: שימוש בכיסויים שנעשו מתוך מחשבה לקבל אפקטים שונים מהאובייקט המצולם; שימוש ב"חורי הצצה" המאפשרים להבליט רכיב מסוים מתוך האובייקט עצמו. צילומים אחדים מבקשים להראות השתקפויות המעצימות את האובייקט המצולם ומעניקות תובנות חדשות. בחירת סביבה מסוימת לאובייקט המצולם אף היא נעשתה לאחר חשיבה על התוצר הסופי ומה הערך המוסף שניתן לקבל ממנו.

כל הצילומים נעשו באמצעות טלפונים סלולריים, והתמונות כמעט שלא עובדו לאחר מכן. כל זאת מתוך חשיבה על שילוב הטכנלוגיה הפשוטה, הזמינה והזולה לביצוע עבודות אמנות והשימוש בהן גם לצרכים פדגוגיים בגני הילדים, בבתי הספר ובמערכות החינוך בכלל.

״בובות מוט״ – בהנחיית דינה הופמן

הבובות הן תוצרים במסגרת הקורס "הבובה באמנות ובתיאטרון" שיצרו סטודנטיות הלומדות בתכניות הגיל הרך והחינוך המיוחד בהרחבה לאמנות. בתרגיל המוצג התבקשו הסטודנטיות ליצור בובות בסגנון "בובות מוט" מסורתיות המבוססות על דמויות מתוך ספרי ילדים האהובים עליהן במיוחד. האתגר היה לאפיין את הדמויות בשתי דרכים עיקריות: א. הבעות פנים באמצעות שימוש בחומר כיורי. ב. תוספת לבוש המיועדת להעצים את הדמות באמצעות בחירת הבד על מרקמיו, צבעיו וצורתו.

דרך יצירת הבובה מאפשרת לסטודנטית לבטא את תחושותיה בנוגע לדמות הנבחרת – תהליך הדומה מאוד לחוויית יצירה של בובנאים אמנים, ובעיקר לחוויית יצירה של ילדים בגיל הרך. נוסף על כך, הבובות משמשות אמצעי להנפשת הדמויות המסופרות ולהנעת הסיפור – תרגיל שהתנסו בו הסטודנטיות במהלך היצירה.

להוספת האירוע ליומן
iCal
0