יום שני 28.10.2024
אודיטוריום קמפוס לוינסקי
מנחה: ד"ר יעל קמחי, סגנית הנשיא
9:00-8:30 התכנסות
9:25-9:00 פתיחה | מר עובד יחזקאל, יו"ר הדירקטוריון | פרופ' רוני לידור, נשיא המרכז האקדמי לוינסקי־וינגייט
9:30-9:25 אתנחתה מוזיקלית | מקהלת הסגל
10:15-9:30 שיעור באנושיות מבינה מלאכותית: אמפתיה וחוסן | ד"ר זוהר אליוסף, פסיכולוג חינוכי וחוקר בינה מלאכותית
11:00-10:15 ארוחת בוקר
13:30-11:00 סדנאות
13:45-13:30 הפסקה
14:30-13:45 פעילות לבחירה: שירת המונים/פעילויות ספורט
15:30-14:30 ארוחת צוהריים
13:30-11:00 בחירת השתתפות בסדנה (בחירה אחת בלבד):
ניהול עצמי במצבי לחץ ואי־ודאות
השנים האחרונות מתאפיינות באי־ודאות מתמשכת. מצב זה מאתגר את היומיום ודורש מהיחיד הקצאת משאבים ואנרגיה כדי להכיל את המצב ולהתמודד איתו. הסדנה תספק כלים ותפיסות לשימור משאבים אישיים ולצבירת משאבים לצורך התמודדות.
ניהול קונפליקטים בדיאלוג מקדם
הסדנה נועדה להקנות למשתתפים כלים מעשיים לניהול קונפליקטים במצבים מורכבים דרך דיאלוג מתקדם, תוך התמקדות בפתרונות יצירתיים והבנה עמוקה של צורכי הצדדים השונים. המשתתפים ילמדו ליישם טכניקות לשיפור התקשורת הבינאישית, להפחית מתחים ולבנות אמון גם במצבי קונפליקט.
הכוח שבי – כלים לוויסות רגשי ולשימור עצמי
הסדנה נועדה לסייע למשתתפים לפתח כלים ותובנות לשימור עצמי, לוויסות רגשי ולמניעת שחיקה במצבים מתמשכים של עומס רגשי ותעסוקתי. המשתתפים ילמדו לזהות את הסימנים המוקדמים של שחיקה, ליישם אסטרטגיות פרקטיות לניהול רגשות בסביבה מלחיצה ולשפר את האיזון בין העבודה לחיים הפרטיים תוך שמירה על בריאות נפשית ופיזית.
מודל מעש"ה – עזרה ראשונה נפשית במצבי דחק וחירום
הסדנה מיועדת להקנות למשתתפים כלים מעשיים לסיוע נפשי ראשוני במצבי חירום ומשבר, תוך שימוש במודל מעש"ה (מחויבות, עידוד לפעולה, שאלות מעוררות, הבניית רצף). המשתתפים ילמדו לזהות צורך בסיוע נפשי ראשוני ולהגיב באופן מותאם למצב, תוך שיפור היכולת לתמוך בנתונים במצוקה ולסייע להם לחזור לתפקוד מיטבי. המודל מוכר כמודל הלאומי על ידי משרד הבריאות.
צלילים של תקווה: אסטרטגיות תרפיה במוזיקה לפיתוח חוסן
מטרת הסדנה להעצים את צוות המרכז האקדמי עם טכניקות יעילות לטיפול במוזיקה כדי לשפר את החוסן האישי ואת אסטרטגיות ההתמודדות. המשתתפים יחקרו את האופן שבו מוזיקה יכולה לטפח רווחה רגשית, להפחית מתח ולקדם אווירה קהילתית תומכת.
Photovoice – תקווה וחוסן
Photovoice – השמעת קול באמצעות צילום משמש כלי תהליכי של עבודה בקבוצות. השיטה מציעה למשתתפים דרכים חדשות ורפלקסיביות לתפוס את העולם שסביבם ולחקור ולייצג את סביבתם במטרה לפעול לשינוי כחלק מפרקטיקה של העצמה אישית וחברתית. בסדנה הנוכחית נתנסה במשימות צילום בנושא חוסן ותקווה. הצילומים יהוו מקור לשיח קבוצתי כדי להיכנס לנקודת המבט של המשתתף. נוסף על הדיון, יובאו דוגמאות לעבודה בנושא.