30.01.2019

ד"ר אורלי הבל, ראש התוכנית לחינוך מיוחד, מכללת לוינסקי לחינוך

יפעת גרשונוביץ, מדריכה ארצית, חינוך למיניות, אגף חינוך מיוחד ושפ"י

15:15-14:15  פּוֹרְנֵנוּת

הרצאה שתעסוק בצפייה בפורנוגרפיה ובאוננות, שתי פרקטיקות שהפכו לאחת בקרב נערים רבים. נכיר במציאות חדשה זו ובהשלכותיה ונעמיק בשיח ובעשייה שאנו, העוסקים בחינוך למיניות בריאה, מחויבים לאמץ כדי לטפח בקרב בני הנוער מודעות והתפתחות של מיניות בריאה. כמו כן, נבחן את הכלים העומדים לרשותנו ביחס לאוננות גם בגיל צעיר.

דן פולק, מחנך ומטפל מיני, מטפל באמנות ומדריך, בעל פרקטיקה פרטית בגבעת-שמואל, מרצה במכללה האקדמית לחברה ואומנויות וחבר ועד עמותת "הדס" לקידום מיניות, זוגיות וחיי משפחה לאנשים עם צרכים מיוחדים ומוגבלויות.

15:45-15:15  הזכות להשמיע קול

הנגשת הליך חקירה והעדה של אנשים עם מוגבלות תקשורתית מורכבת באמצעות ערכת תת"ח (תקשורת תומכת וחליפית). אנשים שאינם מצליחים להתבטא בדיבור ומשתמשים בתקשורת תומכת וחליפית, זקוקים להנגשה בהליך הפלילי במצבים שהם נפגעים, חשודים או עדים. כיום ההליך מוטמע בעבודת השירות לחקירות מיוחדות במשרד הרווחה. בעקבות הצורך שעלה מהשטח נבנתה השתלמות עבור צוותים חינוכיים וטיפוליים בחינוך המיוחד  – עקרונות בחינוך למיניות בריאה למשתמשי תת"ח.

נטע בן זאב, קלינאית תקשורת, רכזת ארצית של קלינאיות תקשורת מלוות חקירות.

16:00-15:45 בקשר אלייך

תוכנית פסיכו-חינוכית העוסקת בנושא גיל ההתבגרות והעצמת נערות.

איריס מנדה בן יעקב, ראש היחידה למיניות ומניעת פגיעה בילדים ובני נוער שפ"י.

17:30-16:00 האחרים השונים וחיי המין המסתוריים שלהם

אינטליגנציה ארוטית אף פעם לא הייתה דבר מובן מאליו. בכל מה שקשור למיניות טבעי לטעות, לבלבל, להביך, ללכת שולל, לפספס, להחמיץ, להחטיא ולהיכשל. ככל שהמוח מתקשה יותר בניהול ויסות פנימי ובין אישי כך הוא מתקשה עוד יותר להפעיל אינטליגנציה ארוטית. בהרצאה יוצגו הדרישות של ההתנהגות המינית ההטרו-ארוטית מבחינת תהליך ההחצנה של המין מן האזור הנפשי הפנימי החוצה אל המרחב הבין אישי ומבחינת קיום האירוע המיני הממשי וההשלכות שלו. ההרצאה תעסוק בגילים שונים ובתלמידים עם מוגבלויות שונות.

דוד בנאי, פסיכולוג קליני, בעל פרקטיקה פרטית בתל-אביב. מרצה באוניברסיטת בר-אילן במסלול לטיפול מיני. מרצה ב"דעת" – בית הספר ללימודי התאוריה הפסיכואנליטית. מדריך קליני ביחידות הרווחה השונות.

18:00-17:30 לדבר אחרת

אלדר יוסופוב, בן 32, כותב ואיש פרסום, נולד עם שיתוק מוחין, מתקשה בדיבור ובהליכה. בהרצאה יספר על חוויות חייו בתור ילד ובוגר עם צרכים מיוחדים.

להרשמה ליום העיון

* ברחבת הכניסה לאולם יוצבו דוכני ספרים וחומרי לימוד והדרכה

בכל שאלה ניתן לפנות ליפעת גרשונוביץ, מדריכה ארצית לחינוך למיניות בריאה ומניעת פגיעות, אגף חינוך מיוחד ושפ"י בטלפון 052-8346639 או בדוא"לyifatfish@gmail.com

חנייה בחינם בחניון מכללת לוינסקי לחינוך