מטרות והדגשים

תוכנית ההכשרה "חותם נעמי" שמה לה למטרה להכשיר צעירים אקדמאיים איכותיים בעלי חזון ומוטיבציה להוראה בפריפריה חברתית וגאוגרפית. בבנייה ובהובלה של תוכנית ההכשרה של "חותם נעמי" מעורבות שתי מכללות: מכללת לוינסקי לחינוך ומכללת אורנים בשיתוף עם צוות תוכנית "חותם".

החזון והתפיסה של תוכנית "חותם" עומדים על מתן שוויון הזדמנויות לכל ילד בישראל לקבל חינוך איכותי ולהגיע להישגים לימודיים וחברתיים, ללא קשר למקום שבו נולד וגדל, וזאת כדי לאפשר לו לבחור את עתידו. אלה מהווים את המסגרת המארגנת למבנה הארגוני ולתכנים של תוכנית ההכשרה.

תפיסת ההכשרה מבוססת על עקרונות אלה:

• ארבעה הֶקשרים מארגנים את למידת הנושאים בתוכנית: הֶקשר של חברה ותרבות בישראל(למידת הנושא בפרספקטיבה רחבה);
  • הֶקשר של מערכת החינוך (למידת הנושא בפרספקטיבה של מערכת החינוך); הֶקשר אישי אידֵאי–ערכי של הלומד (בירור זהות אישית ערכית, הבניית זהות מקצועית, ראייה מנהיגותית ועוד); הֶקשר של מעשה ההוראה בכיתה – יישומים פדגוגיים (הוראה מחוללת שינוי, ניהול כיתה, מודלים בהוראה, אקלים כיתה, משמעת וגבולות, הכיתה כקבוצה חברתית, הערכה ועוד).
  • למידה מעוגנת בשדה – העשייה החינוכית כבסיס ללמידה וחיבור בין הפרקטיקה לתאוריה.
  • מנהיגות חינוכית כתפיסה מעצבת וכתרבות ארגונית כוללת.
  • קיום תהליכים מקבילים: חוויית הלמידה האינטלקטואלית והרגשית של הסטודנט תהיה בהלימה לחוויית הלמידה שאותה שואפים שיחוו תלמידיו.
  •  מכוונת לשונות בין תלמידים עם רקע תרבותי שונה; עם יכולות שונות; עם לקויות וצרכים מיוחדים.
  • למידה אקטיבית המאפשרת מעורבות הסטודנט בתהליך הלמידה שלו ולמידת עמיתים.
  • פירוק המבנה של קורסים בודדים ובניית הכשרה סביב מודולות נושאיות.
  • יצירת רצף הכשרה לאורך שלושה סמסטרים בתכנים ובסגל ההוראה, בהתאמה לחיי בית הספר.
  • הקבוצה היא במוקד הלמידה, ולפיכך תהליכי ההוראה-למידה במהלך ההכשרה מתקיימים בקבוצות קטנות וקבועות.

אוכלוסיית החותמיסטים והחותמיסטיות ב"חותם נעמי" – מחזור ו':

ההכשרה נעשית בשני שלבים:

השלב הראשון – הכשרת קיץ במהלך חמישה שבועות בחודשים יולי–אוגוסט, ומטרתה להכין את הסטודנטים לכניסה לכיתה בתחילת שנת הלימודים. הכשרת הקיץ היא הכשרה אינטנסיבית בתנאי פנימייה. בתום ההכשרה הסטודנטים מתחילים את עבודתם כמורים ומורות מן המניין.

השלב השני – יום לימודים מרוכז במכללת לוינסקי לחינוך במהלך השנה להשלמת תעודת ההוראה. הלימודים במהלך השנה כוללים גם את לימודי הסטאז'.

הסטודנטים בתוכנית מקבלים ליווי של מנטורית בבית הספר המסייעת לקליטתם המיטבית במערכת.

*התוכנית בשיתוף עם מכללת "אורנים".

עיקרי התוכנית

ראש התוכנית

ד"ר מיכל שני

מזכירות סטודנטים:

לפרטים והרשמה לתוכנית יש לפנות לאתר "חותם"

<< אוקטובר 2024 >>
אבגדהוז